Ik ben werkconsulent

Arbeidsdeskundig advies over de mogelijkheden van bijstandsgerechtigden

Als werkconsulent van de gemeente helpt u bijstandsgerechtigden op weg naar passend werk. Dat is niet zelden een pittige opgave. Cliënten met gezondheidsproblemen zien vaak alleen de belemmeringen.

Mint onderzoekt welk werk of welke functies mogelijk wél passen bij uw cliënt. Wij werken hierbij op basis van de informatie van de bedrijfs- of verzekeringsarts, de opleiding en de werkervaring van uw cliënt. U ontvangt van Mint een rapportage met concrete functies die aansluiten bij het profiel van de cliënt. Ook geven we concrete adviezen om factoren die de bemiddeling naar werk bemoeilijken, weg te nemen.

Meer weten over het arbeidsdeskundig advies? Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Referenties

Marcel Ondernemer

Ik had een burn-out en moest weer aan de slag zien te komen in een andere beroepsgroep. Mint nam alle tijd om met mij te bepalen wat ik graag zou willen en wat er geschikt was voor mij. Hoewel mijn carrière-switch niet eenvoudig was (van de bouw naar de zorg), bleef Mint hoopvol, positief en eerlijk. Door deze positieve benadering en hun vastberadenheid wisten ze voor mij een stageplek te regelen bij een zorginstelling. Tijdens onze gesprekken bewaakte Mint steeds de haalbaarheid van onze doelstellingen. Samen met mij bepaalden ze de koers en hielden ze het schip aan het varen, waarbij ze zeker ook het persoonlijke niet vergaten.

Karin Baetsen Adviseur Verzuim en Re-integratie-Dienst P&O Gilde Opleidingen

Wij maken bij de re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers al jaren gebruik van Mint. Wat we enorm waarderen is de snelheid waarmee ze reageren, hoe ze meedenken, hun open houding en hun meer dan bruikbare adviezen. Ze zijn meelevend, maar ook duidelijk, wat helpt om de re-integratie vorm en inhoud te geven. Mint vraagt door en schuwt niet om ook moeilijke en kritische vragen te stellen.